fbpx

Interesting times

Interesting times

Na 10 jaar op de planken, drie avondvullende shows en de Best of show: Larger Than Life, 5x gespeeld voor een uitverkocht Sportpaleis (5×12.000 pers.) te Antwerpen (februari/maart 2011) is Alex opnieuw klaar om z’n mening over de wereld te ventileren.

En dat het een donkere show wordt, omdat Alex zich enorm ergert aan het Big Brother gevoel dat ons vandaag omringt. De overheid die de hele tijd maar uitmaakt wat goed of slecht is voor ons, de goegemeente die meent mensen te mogen maken of kraken, mediawatchers die ons bepaalde richtingen uitsturen. Met het internet vinden mensen zich plots zo interessant dat ze denken dat ze een mening hebben die iedereen moet lezen. Met dat exhibitionisme kan Alex nog leven. Maar met die gestoorde vorm van sociale controle die daarmee gepaard gaat, niet.

“Ik kan niet leven met mensen die mij op facebook vragen wat ik daar op die dag liep te doen naast een knappe griet; die op een gezellig feestje foto’s van mij nemen en dat dan delen met de rest van de wereld. Een sociale controle die vreemd genoeg samengaat met een vorm van apathie. Wij zijn niet langer generatie x, maar generatie niks. Wij hebben zo weinig om handen dat het leven van een ander ons vermaak wordt. Dat als iemand in Engeland op een dak staat, klaar om te springen, een menigte toeschouwers de man nog aanmoedigt om te springen, die sprong ook filmt en op YouTube post. Iemand anders zijn dood is entertainment geworden.”

De titel van de nieuwe show wordt daarom ‘Interesting Times’. Genoemd naar de vloek die de Chinezen uitspreken over iemand die ze onheil toewensen: “May you live in interesting times.”

 

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/archief/nieuws/cultuurenmedia/1.1221272