fbpx

Episode #127

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #127
Lars Ulrich en Dave Grohl; het zijn slechts enkele van de bekendste fans van de Belgische band Brutus. Sinds hun eerste show in 2014 is het traject van dit trio op zijn minst indrukwekkend te noemen. Ze tourden inmiddels gans de wereld rond en speelden op zowat elke festival van betekenis. Vandaag bij ons Bassist Peter Mulders die ons niet alleen een mooie inkijk geeft in het leven van Brutus maar ook openhartig is over de tol van het touren en wat het is om plus papa te zijn.

lees meer

Episode #126

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #126
Vandaag de charmante Amelie Albrecht op zolder die ondanks een #zwaarleven al een hoop verwezenlijkingen op haar palmares heeft staan. Zo won ze als eerste vrouw ooit HUMO’s Comedy Cup en ook bij De Slimste Mens was ze een graag geziene kandidaat.
Haar comedy wordt wel eens omschreven als pure stand-up van het energiezuinige soort, maar in deze 2u 40 min krijgen we ook veel levenswijsheid, zelfrelativering en liefde te horen voor Duvel; haar hond en haar bier. Wij hebben ons in ieder geval rot geamuseerd, hopelijk jullie ook.

lees meer

Episode #125

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #125
Een van onze favoriete nieuwe comedians is Kempenaar Vincent Voeten.
De man is met zijn gitzwarte en droge humor de laatste jaren heel wat zieltjes aan het winnen en dat is niet zonder reden.
Onze gast van vandaag is in het dagelijks leven bovendien ook nog eens full-time politieagent wat in deze episode niet alleen een aantal hilarische anekdotes oplevert, maar ook een heldere en eerlijke blik op wat de uitdagingen zijn om vandaag de dag politie agent te zijn.
Ook in deze episode denken weer luidop na en corrigeren we onszelf waar nodig.

lees meer

Episode #124

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #124
Met zijn debuut ‘Groetjes uit Vlaanderen’ zette Mohamed Ouaamari zichzelf niet alleen op de kaart als een talentvolle schrijver, maar ook als een verstandige opiniemaker. Hard en fair, maar ook open minded en vooral met heel veel zelfrelativering. Het zijn niet alleen de ideale ingrediënten voor een goeie lasagne maar ook voor een erg fijne gast in deze 124ste WTTAA.

lees meer

Episode #123

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #123
Sommige medeschrijvers noemen journalist en columnist Frederik De Backer de beste schrijver van zijn generatie zonder dat hij het zelf beseft. Op basis van zijn verhalenbundel “NAARLAND” die onlangs bij Borgerhoff & Lamberigts uitkwam zijn wij niet geneigd om dat te ontkrachten en op basis van zijn passage in de #wttaa van deze week nog minder. In deze episode hebben we het met Frederik ook over zijn muziekpodcast Anti-Radio en Mij Gedacht waarbij de laatste zelfs helemaal in het teken staat van FC De Kampioenen. Een lang en boeiend gesprek dus over cultuur, humor, de media en uiteraard de grote vragen van het leven.

lees meer

Episode #122

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #122
Onze landgenoot Karel Sabbe mag zonder twijfel Ultra Runner Royalty genoemd worden. Met 2 wereldrecords op enkele van de zwaarste races ter wereld op zijn naam is Karel een grote naam binnen de sport. Zo verpulverde hij enkele jaren geleden de snelste tijd op de Appalachian Trail en was hij ook de last man standing in de laatste editie van één van de zwaarste races ter wereld: The Barkley Marathons. Vandaag daarom ook 2u lang het verhaal van de fitste tandarts ter wereld. Inspirerend en helder maar vooral ook met veel liefde voor het leven.

lees meer

Episode #121

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #121
Vandaag cartoonist en creatieve duizendpoot Kim Duchateau in de studio. We praten 2u lang over Kim’s indrukwekkende oeuvre, humor in deze woelige tijden en zoals steeds over de dingen des levens.
De geestelijke vader van “Aldegonne” en #EstherVerkest is niet alleen een onvoorstelbaar fijne mens, maar daarenboven ook een unieke persoonlijkheid. Aanrader! #KIM

lees meer

Episode #120

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #120
Zal de Corona Crisis een blijvende verandering veroorzaken in hoe we allemaal in het leven staan? Of zullen we snel terug in oude gewoontes hervallen? Johan Albrecht, Prof. en Dr. in de Economie aan de Universiteit van Gent schreef er tijdens de lockdown een uitstekend boek over getiteld Corona Shock. 2 u lang praten we met hem over de opportuniteit die deze crisis biedt om onze kwetsbare economie en samenleving te versterken. 

lees meer

Episode #119

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #119
Vandaag kruipen we met veel plezier in het hoofd van comedian en auteur Joost Vandecasteele. We praten over een nieuw videogame getiteld, It’s almost gone dat op 25 juni in de winkels legt en waarvoor Joost het verhaal schreef, maar ook over Brussel, de politiek en uiteraard de dingen des levens.
Zij die op zoek zijn naar structuur zullen vandaag weer bedrogen uitkomen, maar dat je gaat lachen én nadenken door deze heerser zijn eloquentie is sowieso gegarandeerd.

lees meer

Episode #118

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #118
Reunited oftewel een fijn weerzien in de studio. We praten over avonturen uit het verleden, maar ook over ziekte & tegenslag en de woelige wereld vandaag. Niet zonder humor, maar ook niet zonder zelfrelativering.
We denken luidop na, corrigeren mekaar en zijn blij dat we terug zijn.

lees meer

Episode #117

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #117
Hoe zit het met onze mentale gezondheid in deze coronatijden en wat kunnen we eraan doen? Vandaag een boeiende en -aan jullie massaal ingezonden luisteraarsvragen te zien- ook een broodnodige welcometotheaa met Professor en Dokter in de klinische psychologie Elke Van Hoof. Als expert adviseert ze o.a de GEES groep van de overheid om de exit uit de lockdown op vlak van onze weerbaarheid en “mental health” goed te begeleiden en vandaag antwoordt ze ook helder en duidelijk op al jullie vragen. In het tweede deel is het documentaire tijd voor Andries die zich kostelijk amuseerde met The Final Member over het Ijslandse penismuseum en worstelt Alex zoals gewoonlijk door een hoop 80’s B-films met vandaag Hell over Frogtown en They Live. Aanrader!

lees meer

Episode #116

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #116
De afgelopen dagen waren zonder twijfel historisch voor de commerciële ruimtevaart; zo lanceerde Space X (eigendom van de excentrieke Elon Musk) afgelopen zaterdag zijn eerste bemande raket naar het ISS ruimtestation. Hoe is Musk zo ver geraakt en wordt dit het begin van ruimte toerisme of zal het zo’n vaart nog niet lopen? Urania sterrenwacht medewerker en Space X expert Koen Geukens vertelt er vandaag alles over.
In het tweede deel is het weer documentaire en cultfilm tijd. Alex haalt 80’s cultclassic Remo Williams boven en Andries dompelt zich onder in de wereld van de schilderkunst met de interessante documentaire Tim’s Vermeer over een Amerikaanse uitvinder die een echte Vermeer probeert na te tekenen.

lees meer

Episode #115

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #115
Vandaag een extra lange episode met in het eerste deel standup comedian en vast gezicht bij De Ideale Wereld Lukas Lelie die triomfantelijk terugkeert naar deze podcast als de enige echte Professor in de Koekologie. 
De Koeken Paus van Vlaanderen antwoordt niet alleen op een hoop luisteraarsvragen maar analyseert vandaag weer een nieuwe hoop koeken in deze Coronatijden zoals alleen hij dat kan.
In het tweede deel haalt Alex de cyberpunk cultfilm “Hardware” boven en gaat Andries dieper in op de fantastische netflix documentaire The Last Dance over basketbal grootheid Michael Jordan. Deze 10-delige docu is vooral in de US niet zonder controverse gepasseerd en Andries brengt ons vandaag een hoop verborgen waarheden en intriges uit deze nu al legendarische sport documentaire.

lees meer

Episode #114

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #114
Miljoenen mensen keken de afgelopen 50 dagen met veel plezier hoe comedian en acteur Han Coucke oftewel Han solo de quarantaine overleefde vanuit zijn eigen mobilhome.
Covid19 coctails, bokkenkloten en de “ik ben meer dan een preute alleen”- schort zijn vanaf nu voor altijd op ons netvlies gebrand.
Vandaag praten we met hem vanuit de inmiddels beroemdste mobilhome van Vlaanderen over zijn succes, zijn acteerwerk in o.a. Bevergem, maar ook over het prille begin met Gino Sancti en over zijn nieuwe show “Retro” die dit najaar in première gaat.
In het tweede deel herbekijkt Alex de 90’s actiekomedie Grosse Pointe Blank en dompelde Andries zich onder in de wereld van de cyberwarfare via de “Zero Days” documentarie van Alex Gibney.

lees meer

Episode #113

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #113
Comedian Nigel Williams is inmiddels 66 en doet het qua optreden tegenwoordig iets rustiger aan, maar dat wil niet zeggen dat hij niet meer kwaad wordt van racisme en onrecht. Veel passie en vuur dus en vooral veel goeie verhalen van één van de peetvaders van de Vlaamse stand-up comedy scene.
In het tweede deel bespreekt Andries Return to Homs. De bekroonde oorlogsdocumentaire van Talal Derki over het begin van de Syrische burgeroorlog.
Alex van zijn kant took one for the team en onderwierp zich aan de onbedoeld grappige Verotika film van grote held Danzig waarvan nu al gezegd wordt dat het kans maakt om de geschiedenis in te gaan als één van de slechtste films allertijden.

lees meer

Episode #112

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #112
Dubbele boeking in de episode van vandaag, want eerst bellen we met ex-gast en comedian Henk Rijckaert dien sinds enkele weken zijn laatste show “Maker” gratis en voor niks op YouTube heeft gezet. Net zoals vorige keer is het een gezellig en chaotisch weerzien met de handigste man van Vlaanderen.
In het tweede deel skypen we met striptekenaar Patrick Cornelis die dan weer in volle corona tijden het laatste deel uit zijn “Virus” reeks lanceert. Veel ironie dus maar ook veel liefde voor comics door een artiest die letterlijk alles in eigen beheer houdt.

lees meer

Episode #111

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #111
In de reality-reeks Twee tinten grijs die vanaf dinsdag 28 april op EEN start, onderzoeken Pascal Braeckman, de bekendste klankman van Europa, en Jan Van Eyken, gitarist bij de Kreuners, acht weken lang hoe hun leven eruit kan zien na hun pensioen. Beide heren halen hun beste Brussels boven en trakteren ons op een paar geweldige anekdotes tijdens de opnames maar halen ook een paar goeie verhalen boven uit hun lange carrières.
In het tweede deel vertelt Alex met veel passie over de jaren 90 muzikale cult klassieker Velvet Goldmine en neemt Andries ons mee naar de bizarre wereld van de Barkley Marathons documentaire “The Race That Eats Its Young” ook wel gekend als de hardste ultrarunner wedstrijd ter wereld.

lees meer

Episode #110

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #110
Staat onze privacy onder druk omwille van de Corona maatregelen en wat is de prijs die we we allemaal willen betalen om terug “normaal” te kunnen leven? Sterker zelfs, moeten we daar in de eerste plaats al onze privacy voor opgeven?  Ook deze week bellen we weer een bekend gezicht op en ditmaal is dat privacy specialist en allround fijne vent Matthias Dobbelaere-Welvaert die op al deze vragen een antwoord komt geven.
In het tweede deel bijt Andries ditmaal de spits af met de 3-delige documentaire In de Ban van Tchernobyl die nu op de VRT loopt en bespreekt hij verder de recent uitgekomen documentaire film Diego Maradona over het leven van misschien wel de beste voetballer allertijden. Alex van zijn kant laat de B-films een week voor wat ze zijn en gaat in deze episode voor het grandioze misdaadepos The Godfather waarvan hij na al die jaren nog steeds onder de indruk is.

lees meer

Episode #109

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #109
Deze week bellen we uitgebreid met econoom Geert Noels. We hebben het over de economische impact van het Coronavirus op onze persoonlijke levens, maar ook over de geopolitieke gevolgen en uiteraard ook over opiniemaker zijn in tijden als deze.
In het tweede deel brengt Andries een ode aan een van de strafste politieke documentaires uit de Vlaamse TV geschiedenis ‘ Wissel van de Macht’ en horen we Alex gepassioneerd praten over de 80’s cultfilm Runaway.

lees meer

Episode #108

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #108
Gemotiveerd door de vele goeie reacties op de Cocaine Cowboys documentaire tip, ging Andries deze week nog een streepje donkerder en bespreekt hij de “Heart of a Killer” reportage die de BBC meer dan 10 jaar geleden draaide in de beruchte Pollsmoor gevangenis in Kaapstad, Zuid Afrika. Alex bekeek dan weer een film uit zijn jeugd en herontdekte met veel plezier de horror klassieker Candyman.
Net zoals vorige week wordt er in Corona tijden ook gebeld met ex-gasten en dat is deze week cartoonist Steven Degryse ook beter gekend als Lectrr. We horen hem uit over Chinese doodsbedreigingen en wat zijn ultieme Post Apocalyptische overlevingsvoertuigen zijn.

lees meer

Episode #107

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #107
Zoals de rest van de wereld zijn de boys sinds deze episode officieel in lockdown en gescheiden van mekaar en dat is natuurlijk niet zonder gevolgen.
Zo zag Alex alle Mission Impossible films achter mekaar en werd Andries omver geblazen door de Cocaine Cowboys documentaire over de drugwereld in Miami eind jaren 70.
Wie ook in lockdown zit, maar helaas in minder luxueuze omstandigheden is avonturier en bergbeklimmer Jelle Veyt die zijn fietstocht door Afrika naar de Kilimanjaro moest stopzetten en noodgedwongen vastzit in Congo omdat alle luchthavens dicht zijn. We skypen ruim een halfuur met hem en hij vertelt ons hoe Afrika zich angstig opmaakt voor de komst van het corona virus en dat Europeanen gezien worden als de verspreiders waardoor rustig rondlopen voor hem niet aan de orde is.
Beetje beklijvend, maar uiteraard zal iedereen die zich Jelle nog herinnert van zijn passage in episode 48 niet verbaasd zijn dat de man nog steeds in goeie spirit verkeert.

lees meer

Episode #106

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #106
Sinds haar passage bij De Slimste Mens kan niemand in Vlaanderen nog om Astrid Stockman heen. Als de charmante opera sopraan toert ze nog steeds half de wereld rond met haar stem en is ze zonder enige twijfel éen van de meest bekende uithangborden van onze Vlaamse opera scene. Vandaag vond ze toch een gaatje in haar agenda en vertelt ze vol charme over haar grote passie en vooral hoe het allemaal begon.

lees meer

Episode #105

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #105
Vandaag krijgen we bezoek van Angel Redondo en Toon Van Eekert ook wel bekend als het internet comedy fenomeen Kurkdroog. Letterlijk honderduizenden mensen genieten elke week van deze heren hun filmpjes en ook bij het grote publiek zijn ze inmiddels bekend met hun beruchte “Terug naar School” interviews waarin ze a.h.v. grappige schoolvragen het soms bedenkelijke niveau van onze leerlingen op ludieke wijze blootleggen. In deze episode vertellen ze over het prille begin, maar ook hoe ze te werk gaan en omgaan met de gevoeligheden van deze tijd.

lees meer

Episode #104

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #104
De Belgische metalsensatie Fleddy Melculy is terug met hun nieuwe plaat Sabbath Fleddy Sabbath. Reden genoeg voor opperhoofd Jeroen Camerlynck om nog een keer langs te komen. Vandaag is broer en bassist Sybren Camerlynck er ook bij. Vandaag dus een hoop gezelligheid over hoe het is om samen te spelen met je broer, corona autoverzekeringen, kutrocksterren en achterklap van andere bands. Dat de heren er al een hoop fantastische jaren hebben opzetten is geen geheim en op basis van hun nieuwe plaat die op 13 maart in de winkels ligt, is er geen enkele reden om te denken dat de Fleddy Trein binnenkort zal stoppen.

lees meer

Episode #103

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #103
Hoog bezoek vandaag want niemand minder dan één van Nederlands grootste comedians Theo Maassen zit deze week in de #wttaa. Hij stond afgelopen weken op de Vlaamse podia met zijn nieuwe show: Situatie Gewijzigd. Een show waarin hij het lot van de witte blanke man verdedigt zoals alleen hij dat kan. In deze episode praat ie niet alleen over die nieuwe show maar ook over zijn comedy invloeden en haalt hij een paar van zijn beste anekdotes boven.

lees meer

Episode #102

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #102
Veel liefde voor muziek vandaag met zanger/gitarist Johannes Genard die met zijn band School is Cool op 6 maart een geweldige nieuwe plaat Things That Don’t Go Right uitbrengt . Dat Johannes een fantastische muzikant is, bewees hij niet alleen met School is Cool, maar ook door zijn veelbesproken passage in het programma Liefde voor Muziek waarin hij o.a. songs van Belle Perez en Paul Michiels een geheel eigen touch gaf. Vandaag hebben we het ook over zijn andere passies zoals film en Noorse Mythologie én mag je je ook verwachten aan een paar erg leuke anekdotes over Beethoven beeldjes en foute kapsels, maar tot slot ook over zijn grootste liefde buiten muziek; zijn kersverse dochter Mattilda.

lees meer

Episode #101

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #101
Men zegt wel eens dat toppers er snel staan en echte talenten weinig opleiding nodig hebben. Deze stelling gaat sowieso op voor onze gast van vandaag; Burlesque danseres Zoe Bizoe stond 2 jaar geleden voor het eerst op een podium en won sindsdien elke competitie waaraan ze meedeed. Ze combineert haar eigen vorm van burlesque dans en comedy met een passie en een overgave waarmee ze de concurrentie ver achter haar laat. Ook in deze episode steekt ze haar passie voor haar vak niet weg en is het nu al duidelijk dat we van Zoe nog veel gaan horen.

lees meer

Episode #100

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #100
In deze extra lange en speciale 100ste aflevering worden Alex en Andries bijgestaan door speciale gast en comedian Xander De Rycke. Samen ontvangen ze paleontoloog en geoloog Koen Stein. Deze laatste is verbonden aan de VUB en het Natuurhistorisch Museum in Brussel en staat bekend als een wereldautoriteit op vlak van het Dinosaurus onderzoek. De man is een begenadigd verteller en brengt ons gedurende enkele uren een waanzinnige inleiding over deze fantastische prehistorische dieren.
In het tweede deel wordt iedereen onderworpen aan een hoop luisteraars vragen waarbij er zoals gewoonlijk duchtig wordt uitgeweken over de belangrijkste bijzaken in het leven zoals comedy, ongezond eten en prostitutie bezoekjes.
Tot slot komt er op het einde nog een extra bekend gezicht deze recordepisode afsluiten.
Kortom, een episode vol kennis, vriendschap en onzin; inmiddels al 100 episodes dé ingrediënten van uw favoriete podcast en dat is vandaag niet anders.

lees meer

Episode #99B

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #99B
Onze gast van vandaag is één van België ’s meeste beroemde Metal muzikanten. Als lid van de zeer succesvolle Nederlandse band Epica toert sologitarist Isaac Delahaye de ganse wereld rond. Zijn naam mag in België misschien niet bij iedereen een belletje doen rinkelen, toch zijn uitverkochte zalen en goedverkopende albums dagelijkse kost voor deze sympathieke Westvlaming.
Hoe dat allemaal zover is kunnen komen, hoor je vandaag in deze extra episode.

lees meer

Episode #99

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #99
Cartooniste Laura Janssens is razend populair met haar cartoonreeks Niet Nu Laura. Met het alledaagse leven als inspiratie, slaagt ze er keer op keer in de harten van haar duizenden volgers te veroveren met super herkenbare situaties en gevoelens. Recent nog hoog scorend in onze HUMO’s Popoll, komt ze vandaag niet alleen haar laatste boek “Niet Nog eens Laura’ voorstellen maar krijgen we ook een paar anekdotes en mijlpalen uit haar leven te horen die toch een beetje duidelijk maken waarom ze zo goed is in wat ze doet. Of kennen we allemaal iemand die als kind zijn bed in brand stak?

lees meer

Episode #98

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #98
Goeie vriend aan huis en comedian William Boeva gaat deze week in première met zijn nieuwe voorstelling “B30VA” . De man is inmiddels 30 geworden en dat heeft tot een hoop zelfreflectie geleid die de kern vormde voor deze show. De kleine man met het grote hart voor alles wat culinair is, heeft het vandaag verder over het gebrek aan faciliteiten voor de mindervalide medemens in onze maatschappij en haalt een mooie anekdote boven over die keer dat hij verkleed als Batman op pad ging met sterrenchef Roger van Damme.

lees meer

Episode #97

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #97
Bevindt onze democratie zich in een diepe crisis en hebben de doemdenkers van deze tijd gelijk?
Niet als we het aan De Morgen journalist en Senior writer Joël De Ceulaer vragen.
Onze gast van vandaag schreef immers recent een interessant boek genaamd “Hoera, de democratie is niet perfect” waarin hij aan de hand van haar fundamentele gebreken wil aantonen waarom dit onvolmaakte systeem het allerbeste blijft.
Zoals Joël De Ceulaer zelf zegt: Ook al zijn vandaag vele mensen boos, boosheid is en blijft de brandstof van de democratie.

lees meer

Episode #96

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #96
Studio Brussel presentator & reportagemaker Stijn Van de Voorde toert binnenkort Vlaanderen rond met zijn nieuwe zaalshow ‘For Those about to Rock, I salute you’ waarin hij 20 jaar interviews en reportages bundelt en vooral op de vraag antwoordt “Waarom de muziekwereld de interessantste wereld is om in rond te dwalen”.
Mocht u zelf twijfelen aan het antwoord, luister dan gewoon naar zijn 2,5u durend interview in de #wttaa van deze week en geniet van een hoop geweldige anekdotes en avonturen over de grootste sterren op deze planeet.

lees meer

Episode #95

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #95
Khalid Benhaddou is één van de bekendste Imams in dit land en is buiten schrijver ook coördinator van het netwerk Islam Experten dat in scholen radicalisering van moslimjongeren wil tegen gaan. Zelf wil hij een moderne Islam duiden vanuit een Europese context via dialoog en interactie en daarom toert hij ook Vlaanderen rond samen met comedian Erhan Demirci.
Vandaag zitten beide heren bij ons in deze eerste episode van het nieuwe jaar. Zijn de Islam en de Westerse verlichtingswaarden een onmogelijk combinatie of valt het allemaal goed mee? Onze gasten van vandaag vertellen er u alles over.

lees meer

Episode #94

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #94
2019 zit erop en was al bij al een goed jaar voor muziek, films en niet te vergeten deze podcast.
Alex en Andries kijken terug op hun favorieten van het jaar en praten verder ook over het beruchte Louis CK optreden in Brussel. Een nieuwjaarseditie is niet alleen terugblikken, maar ook dank u zeggen voor al het trouwe kijken en luisteren en aangezien jullie nog iets tegoed hadden, eindigen we deze episode met een mystery guest die dit jaar in stijl komt afsluiten.

lees meer

Episode #93

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #93
We leven meer en meer in een digitale maatschappij zonder ons af te vragen of iedereen wel mee is. Is digitale ongeletterdheid een probleem? Sluiten we sommige mensen niet uit? of omgekeerd, zijn sommige jongeren niet te vertrouwd met het internet en kennen ze de gevaren niet genoeg?
Hoe goed gaat het trouwens nog met het internet? Is het kapot en moeten we het terugwinnen? Hebben we nog vat op onze online privacy? En is het zogenaamde “Dark Web” wel zo slecht?
Op die vragen proberen onderwijspedagoog Karen Mouws en computerwetenschapper/comedian én Nerdland Podcaster Jeroen Baert in deze episode antwoorden te geven.

lees meer

Episode #92B

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #92B
Deze week kwam de nieuwe film The Rise of Skywalker uit. Het 9de en normaal laatste deel uit de beroemde Skywalker Star Wars saga die 42 jaar geleden voor het eerst op de mensheid werd losgelaten. Alex en Andries gingen samen met de vrienden van de Gremlins Strike Back Filmpodcast onder leiding van acteur Sven De Ridder, Bart De Duytsche en Maarten Melon naar de avant-premiere in de nieuwe IMAX in Antwerpen.
En die eerste bevindingen werden onmiddellijk nadien in een nachtepisode opgenomen.
Uiteraard wordt er na een uur weer duchtig afgeweken naar andere films, maar 1 ding is wel zeker:
Deze episode bulkt van de spoilers dus u bent bij deze gewaarschuwd.

lees meer

Episode #92

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #92
De charmante en openhartige Clara Cleymans zit deze week bij Alex en Andries om over haar rol In de nieuwe Vlaamse zombie film “Yummy” te praten die deze week in de bioscoop komt.
Ze bracht haar 1 maand oude dochter Romy mee naar de studio waardoor het niet alleen over haar carrière ging, maar ook over kinderen op de wereld zetten, borstvoeding en het moederschap.
Verder praat ze ook openlijk over haar minder leuke #metoo ervaring en krijgen we ook nog de nodige info over het acteren van seksscènes en een paar van haar beste “Tegen de Sterren op” imitaties.

lees meer

Episode #91

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #91
Als kind had comedian Kamal Kharmach maar één grote droom: eindejaarsconferencier worden.
Nu, velen jaren later is het eindelijk zover. Deze week begint de 28-jarige Antwerpenaar immers aan zijn “Mag ik even?” conference die later deze maand op CANVAS zal uitgezonden worden.
In deze aflevering gaat hij dieper in op zijn carrière en zijn politiek engagement alsook zijn constante interne strijd om de mensen rondom hem niet teleur te stellen.
Verder ook veel passie voor het vak en een hoop zelfrelativering van een man die liever racisme heeft dan belastingen betaalt en ons ook haarfijn uitlegt waarom oma’s op straat onverbiddelijk zijn.

lees meer

Episode #90

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #90
In deze 90ste episode ontvangen Alex en Andries de Nederlandstalige feestband De Romeo’s. Een Vlaams fenomeen waarmee Davy Gilles, Chris Van Tongelen en Gunther Levi al meer dan 16 jaar elke week zowel kermissen, Tomorrowland als arena’s platspelen.
Toen Alex 2 maanden geleden te gast was op de boot van ‘Gert Late Night’ samen met zanger Davy Gilles werd er beslist om die ontluikende ‘bromance’ verder te zetten met een episode op deze podcast.
De 3 heren nemen in deze episode geen blad voor de mond, dus je mag jezelf verwachten aan een mix van foute humor, wat showbizz wijsheden én een hoop goeie tourverhalen.

lees meer

Episode #89

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #89
Margo Degraef is 21, kersvers Belgisch Kampioene Tafeltennis en ze combineert haar topsport carrière met een studie Toegepaste Economische Wetenschappen.
Vandaag vertelt ze vol passie over haar sport maar ook over de opofferingen die ze al op jonge leeftijd moest maken; Over stages in China tot beste vriendinnen die concurrenten worden.
Kortom een eerlijk gesprek over ambitie, discipline en het bereiken van je dromen, maar ook over eerlijk zijn tegen jezelf én de kloof met de wereldtop.
Tafeltennis is bij ons voorlopig nog niet super populair maar daar zouden charismatische dames zoals onze gaste van vandaag wel eens verandering in kunnen brengen.

lees meer

Episode #88

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #88
Binnenkomen langs de grote poort; Dat is wel het minste wat we kunnen zeggen over regisseur Sven Huybrechts die met zijn debuut film #Torpedo niet alleen de eerste Vlaamse duikbootfilm ooit maakte, maar ook beroep kon doen op de who’s who van de Vlaamse cinema. Een film die niet alleen opvalt door zijn grootse aanpak, maar ook een ode is aan het soort avonturenfilms waar Alex en Andries mee opgegroeid zijn. Een episode vol filmliefde dus , maar ook over dromen vervullen en niet opgeven.
Torpedo speelt nu in alle Vlaamse bioscopen.
PS: GEEN SPOILERS

lees meer

Episode #87

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #87
Vandaag duiken we in de wereld van de Dance muziek met de enige echte Kate Ryan. Met meer dan 3,5 miljoen verkochte platen en 100 miljoen streams achter haar naam is Katrien Verbeeck al sinds het begin van deze eeuw geen onbekende meer in het binnen -en buitenland. De World Music Awards en haar deelname aan het Eurovisie Songfestival zijn slechts enkele van de vele verhalen en anekdotes die ze vandaag komt vertellen.
Bovendien laat ze zich In deze episode van een heel eerlijke en open kant zien en is ze openhartig over zowel haar goeie als ook de mindere momenten uit haar carrière. Topmadam!

lees meer

Episode #86

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #86
Het zat er al een tijdje aan te komen, maar in deze 86ste episode is het eindelijk zover; De heavyweights van de Vlaamse comedy samen op de zolder. 3,5 u de enige echte Philippe Geubels over zijn carrière en het succes in België en Nederland, maar ook over zijn angsten en fobieën…en tot slot ook over auto’s…Snelle auto’s. Enjoy!

lees meer

Episode #85

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #84
TV-maker en presentator Steven Van Herreweghe komt vandaag zijn eerste theatervoorstelling “De Droom van Philo”‘ voorstellen waarin hij op boeiende wijze het verhaal vertelt van Philo Farnsworth oftewel de uitvinder van de Televisie. In deze episode krijg je een hoop TV geschiedenis te horen met bovendien leuke anekdotes uit Steven’s rijkgevulde carrière.

lees meer

Episode #84

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #84
Onze gast van vandaag is een TV -en muzieklegende, maar belangrijker nog, hij is de allereerste WTTAA gast nu meer dan anderhalf jaar geleden. Jawel, de enige echte Marcel Vanthilt keert deze week terug om zijn nieuwe theatervoorstelling PLAYLIST2019 voor te stellen. In deze eindejaarsconference blikt hij terug op de muzikale hoogte -en laagtepunten van 2019 doorspekt met humor, anekdotes uit zijn rijkelijke MTV periode en uiteraard ook stukjes muziek. Kortom, Marcel zoals we hem kennen en dat is ook in deze episode niet anders. Verwacht je aan hoop paar straffe verhalen én beledigingen maar zoals steeds met de nodige glimlach. Aanrader!

lees meer

Episode #83

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #83
Kan de helende kracht van muziek zwaar geteisterde steden helpen? Op die vraag probeert de wondermooie 6-delige documentaire “Paradise City” een antwoord te geven. Presentator en Triggerfinger drummer Mario Goossens en maker/bedenker Karel Van Mileghem bezochten Port-Au-Prince, Belfast, New Orleans, Kigali, Hiroshima en Detroit en draaiden er ronduit ontroerende en pakkende reportages. Meer dan reden genoeg dus om ze deze week bij ons te hebben. De reeks zelf kan je elke vrijdag op Canvas bekijken en elke maandag op Radio 1 beluisteren.

lees meer

Episode #82

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #82
Vandaag 115 minuten Topmadammerij in de #wttaa van deze week. Radio en TV presentatrice Sofie Lemaire is immers te gast en vandaag hebben we het niet alleen over haar populaire radioshow “De Wereld van Sofie” maar ook over aankomend nieuw TV-programma “Meer Vrouw op Straat” en waarom dat programma haar zo nauw aan het hart ligt. Kortom, mooie verhalen, mooie meningen en dat alles met die alom bekende mooie stem. Enjoy.

lees meer

Episode #81

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #81
In deze extra episode van de #Welcometotheaa nodigen Alex en Andries schrijfster Anne-Laure Van Neer uit om haar uitstekende nieuwe thriller Louise voor te stellen. Anne-Laure werd al 2 keer genomineerd voor de Hercule Poirot prijs voor haar 2 vorige boeken ‘Justine’ en ‘Maurice’ en ook ‘Louise’ lost alle verwachtingen in. Alvorens het zover is, vertelt Andries over zijn favoriete misdaad schrijver Dennis Lehane en brengt Alex een langdurige ode aan misschien wel de voorloper van alle misdaad romans Sir Arthur Conan Doyle’s Sherlock Holmes.

lees meer

Episode #80

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #80
Onze gast van vandaag is zonder enige twijfel TV “Royalty”. Als presentator en programmamaker van o.a. De Laatste Show en ook als de originele “De Slimste Mens” quizmaster schreef Bruno Wyndaele mee aan een mooi hoofdstuk Vlaamse TV-geschiedenis. Vandaag horen we zijn origin story beginnende bij zijn eerste stappen bij Radio Scorpio, het Vrije Westen en de Rechtvaardige Rechters tot aan het oprichten van zijn eigen productiehuis “De Filistijnen”. Kortom, meer dan 2u genieten van een geweldige verteller die ook schittert als hij voor één keer de vragen niet zelf mag stellen.

lees meer

Episode #79

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #79
Alex zat afgelopen week 4 dagen én nachten op de boot van Vlaanderen’s meest succesvolle en meest besproken Talkshow ‘Gert Late Night’. Een programma dat zelfs na 6 seizoenen nog steeds vriend en vijand beroert. Reden genoeg dus voor Andries om Alex te onderwerpen aan een kruisverhoor aan de hand van eigen bevindingen en ingezonden luisteraarsvragen. Waren Alex’ tranen echt? Hoeveel alcohol wordt er genuttigd tijdens de dag en kan Annie goed koken? Dat en nog veel veel meer in de 79ste #WTTAA. Aanrader.

lees meer

Episode #78

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #78
Geert Noels is misschien wel één van de bekendste economen in dit land. Buiten zijn activiteiten als CEO van vermogensbeheerder Econopolis en veelgevraagd opinie maker, schreef hij eerder dit jaar zijn nieuwste bestseller “Gigantisme”. Een boek waarin hij de ongezonde groei van bedrijven en organisaties in vraag stelt en de gevolgen ervan op onze maatschappij aantoont. Wie onze gast van vandaag eerder bezig zag, kent hem wellicht als een rustige maar uiterst scherpe analyticus en dat is in Episode #78 niet anders.

lees meer

Episode #77

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #77
De multi getalenteerde Bert Gabriëls is niet alleen comedian, TV maker en jurist, maar sinds dit jaar ook eindejaars conferencier. Vandaag komt hij ons vertellen wat we mogen verwachten van zijn eerste jaaroverzicht en blikt hij ook terug op zijn tijd als migratie jurist en zijn felbesproken deelname aan het programma “Terug naar Eigen land”. Kortom, een mooie mix van fun
en ernst zoals we inmiddels gewoon zijn van Alex en Andries. Aanrader.
Tickets Arenbergschouwburg 27/12/2019: https://bit.ly/2kB9w0L

lees meer

Episode #76

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #76
Onze gast van vandaag schitterde als Jimmy Ceustermans in De Ronde en als Mike Bolckmans in Crimiclowns. 2 rollen die acteur en gast van vandaag Chris Willemsen onsterfelijk maakten op het Vlaamse TV-scherm. Vandaag ontmoeten we gelukkig de mens achter deze personages en laat Chris zich als een aimabele en open gesprekpsartner zien in deze 76ste episode van de #WTTAA.

lees meer

Episode #75

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #75
Franky De Smet-Van Damme is al jaren frontman van Channel Zero; België’s
meest succesvolle metalband ooit. Vandaag horen we zijn origin story in de tot hier toe langste #WTTAA episode. Maar vooraleer we daaraan begonnen zijn had Franky ook zijn eigen #Turbeaunoir bier en roomijs bij voor Alex en Andries wat nooit een slecht begin is van een lange en mooie uitzending. Enjoy!

lees meer

Episode #74

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #74
Onze gast van vandaag werd wereldberoemd in Vlaanderen dankzij haar rol als Kaat in “Thuis”, maar dat actrice Leen Dendievel meer kan dan alleen acteren bewees ze met haar 2 succesvolle boeken #Hard en #Asem. Vandaag hebben we het vooral over haar laatste boek ‘Asem’ waarin ze openlijk spreekt over angsten en paniekaanvallen aan de hand van haar eigen ervaringen en dat van anderen.

lees meer

Episode #73

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #73
Vandaag zijn Alex en Andries voor de eerste keer in 4 weken terug in de studio na hun respectievelijke vakanties. Reden genoeg dus voor Alex om over zijn trip naar Californië te praten en Andries over zijn ervaringen op Ibiza.
Beide heren lazen op vakantie wel allebei het uitstekende boek “Relatief Ongeschonden” van onze medegast van vandaag Anthony Palaia die in het 2de deel van de episode meer komt vertellen over zijn onlangs verschenen debuut roman.

lees meer

Episode #72

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #72
Onze gast van vandaag is comedian, TV-maker, presentator en allround fantastische vent Bart Cannaerts. We praten vandaag over zijn eerste nieuwe comedy show in 5 jaar die toepasselijk “We moeten nog eens afspreken” gaat heten, hetgeen bij deze gebeurd is…maar we hebben het in deze episode uiteraard nog over veel veel meer.

lees meer

Episode #71

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #71
Tim Tronckoe is zonder twijfel de bekendste rock fotograaf van dit land. Rock en Metal sterren zoals Slayer, Within Temptation en Ghost staan geregeld voor zijn lens en vandaag zit hij bij ons om zijn eerste foto boek “Portraits” voor te stellen. Geïnspireerd door de Oude Meesters werkte hij gedurende 3 jaar lang aan dit project om bekende muzikanten op een andere manier vast te leggen.
Verwacht je vandaag aan een hoop anekdotes uit de muziekwereld en vooral veel liefde voor de fotografie.
Preorder: https://timtronckoe.myshopify.com/

lees meer

Episode #70

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #70
Onze gast van vandaag is al jaren één van de leading ladies bij Studio Brussel. Sinds enkele maanden is Linde Merckpoel ook vlogster en maakte ze op die korte tijd al meerdere spraakmakende episodes. Vandaag krijgen we niet alleen de charmante en vrolijke Linde te zien, maar praten we ook over onzekerheid en de dingen des levens, want ook dat kan in de #WTTAA. Aanrader.

lees meer

Episode #69

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #69
Julian De Backer is auteur van het onlangs verschenen boek “Songwriters – Muzikanten over hun stiel” waarin hij aan de hand van interviews met o.a. Arno, Kris Wauters, Isolde Lasoen en Alex Callier op zoek gaat naar de geheimen achter het schrijven van de perfecte song.

Kortom een ode aan de muziek en daarmee is hij bij de #WTTAA uiteraard aan het juiste adres.

lees meer

Episode #68

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #68
Onze gaste van vandaag is actrice, zangeres maar ook moeder van 4 en juriste van opleiding. De immer charmante Lien Van de Kelder zat in de #WTTAA van deze week en dat hebben we geweten. Een mooi gesprek over keuzes maken, engagement en de belangrijke dingen in het leven.

lees meer

Episode #67

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #67
Ieder van ons kijkt wel eens naar de sterrenhemel om nadien met een hoop vragen achter te blijven. In deze episode probeert weerman en directeur van de Volkssterrenwacht Urania Marc van den Broeck al een deel van die vragen over het heelal te beantwoorden. In een dikke 2 u brengt hij ons niet alleen een inleiding tot de astronomie maar vertelt hij ook over de ruimtevaart en het belang ervan voor ons allen. Steeds helder uitgelegd én boordevol enthousiasme;
Kortom hoog tijd to boldly go where no one has gone before.

lees meer

Episode #66

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #66
Acteur Sven De Ridder heeft samen met zijn buddies Maarten Melon en Bart De Duytsche misschien wel de leukste allround film podcast in dit land. De 3 heren zijn daarmee ook bekend als de Gremlins Strike Back film podcast en in het kader van de nieuwe Quentin Tarantino film ‘Once Upon A Time in Hollywood’ die binnenkort uitkomt, brengen we vandaag samen met hen een preview van deze film. Trouwe luisteraars weten nu al dat er duchtig is afgeweken en dat de structuur weer ver te zoeken zal zijn. Maar 1 ding is zeker; de filmliefde druipt ervan af!

lees meer

Episode #65

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #65
Wat is privacy precies en hoe privé zijn onze privélevens nog? Zijn regeringsvoorstellen zoals het invoeren van de vingerafdrukken op onze identiteitskaarten een inbreuk op onze vrijheden of zijn ze noodzakelijk voor een veiligere maatschappij? Onze gast van vandaag zijn standpunt hieromtrent is glashelder. Jurist en privacy specialist Matthias Dobbelaere-Welvaert vertelt er alles over maar ook over de gevaarlijke kanten van sociale media, de vrijheid van het internet, drones, gezichtsherkenning op wapens etc.
Kortom, niet de makkelijkste onderwerpen, maar zoals Matthias zelf zegt: Je mag het met me eens of oneens zijn dat de regeringen onze privacy willen schenden, zolang je maar niet de andere kant opkijkt. Boeiende materie dus door een boeiende gast.

lees meer

Episode #64

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #64
Weinig introductie nodig voor onze gast van vandaag. Als presentator van De Slimste Mens en regisseur van o.a. De Zaak Alzheimer en De Loft werd Erik Van Looy wereldberoemd in ons land.
Geheel in de stijl die we van hem gewoon zijn, vertelt hij in deze episode zijn beste Hollywood verhalen, maar gunt hij ons ook een blik op een andere kant van zijn persoonlijkheid.
Soms bloedserieus dan weer ontroerend maar zelden zonder zijn gekende humor. Enjoy!

lees meer

Episode #63

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #63
Wie regelmatig ‘De Ideale Wereld’ kijkt zal ongetwijfeld bekend zijn met onze gast van vandaag ; comedian Lukas Lelie. Als winnaar van o.a. Humo’s Comedy Cup tourt hij rond met zijn eerste show “Ik doe mijn best” en is hij ook de man achter ‘De StandaardKoekhandel’. Een youtube reeks waarin hij bekende collega’s aan één van de belangrijkste levensvragen onderwerpt: Wat is je favoriete koek en waarom. Veel plezier met aflevering #63 volledig gewijd aan Lukas zijn leven én koeken, maar vooral toch aan koeken.

lees meer

Episode #62

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #62
Acteur, regisseur en levende legende Luk Wyns keert terug naar de #WTTAAom deze keer zijn ergernissen op de wereld los te laten. Hipster service, hoog sensitieve kinderen, journalistieke verloedering, clickbait, internet goden, K-POP én het einde van Lost en Game Of Thrones…het passeert allemaal vandaag, maar uiteraard niet zonder de nodige humor.

lees meer

Episode #61

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #61
Op 8 juni viert comedy cafe The Joker zijn 13de verjaardag met een mooie comedy avond in zaal Kavka in Antwerpen.
In deze episode kijken oprichters Fokke van der Meulen en Yasmine Van Suetendael terug op al die jaren en halen ze hun beste herinneringen boven. In het 2de luik van de aflevering doet Yasmine uit de doeken hoe het nu precies voelt om getrouwd te zijn met een comedian al maakt haar suggestie om een zelf-hulp groep op te starten voor vrouwen van comedians al het éen en het ander duidelijk.

lees meer

Episode #60

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #60
Dat het klimaat één van de thema’s wordt van de verkiezingen van 26 mei is voor iedereen duidelijk, maar zoals onze gast van vandaag zo mooi zegt…het klimaat is niet links, noch rechts maar wel van iedereen. Joeri Thijs is immers al 15 jaar betrokken bij Greenpeace en is inmiddels de woordvoerder van de grootste klimaatorganisatie op onze planeet. We praten over de stand van het klimaat, de vooruitgangen die er gemaakt zijn en waar precies de uitdagingen zullen liggen voor ieder van ons. Kortom, duidelijke taal die nooit belerend is, altijd begripvol en met een opmerkelijk optimisme wordt gebracht. Veel plezier met Episode 60 van de #WTTAA.

lees meer

Episode #59

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #59
“As ge mij in een vakske wilt duwen zul de goed moeten duwen”. Een betere quote om onze gast van vandaag te omschrijven is er niet. Luc Caals staat bijna 50 jaar op de planken en toont ons een unieke kijk in de wereld van de variété . Verhalen over een jaloerse Gaston Berghmans, een bazige Mevrouw Bobbejaan Schoepen en een onvoorbereide Ridge Forrester; het passeert allemaal in episode #59 van de #wttaa voor één keer in de living opgenomen omwille van een beenblessure van onze hoofdgast.

lees meer

Episode #58

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #58
Michael Van Peel is niet alleen een comedian en ex-eindejaarsconferencier, maar hij is bovendien ook een Vespa liefhebber én uitstekend schrijver. Die laatste combinatie leidde in 2016 tot het geweldig mooie reisverhaal “Van Peel Tot Evenaar” over zijn 50-daagse vespa trip van Antwerpen helemaal tot in Dakar (Senegal). Het werd een boeiend verslag over culturen, jezelf tegenkomen en onverwachte warmte en gastvrijheid on the road. De man zelf smeedt ondertussen plannen om opnieuw te gaan reizen, dus was dit de ideale gelegenheid om hem terug mee te nemen naar de geweldige avonturen uit Van Peel Tot Evenaar.
Deze 58ste episode begint echter met een terugblik op een terreur oefening in het Sportpaleis, waaraan zowel Alex als Michael deze week deel van uitmaakten en uiteraard ideaal podcast materiaal werd voor de 3 aanwezige heren.

lees meer

Episode #57

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #57
De afgelopen 2 weken vierde de WTTAA zijn allereerste verjaardag. Zowel Alex als Andries zaten in het buitenland op vakantie waardoor er nu pas gevierd kon worden.
De boys zien mekaar immers vandaag dus terug na 2 weken in een nieuwe aflevering waarin Andries vertelt over zijn avonturen in de USA en een ontmoeting met een Internationale ster in NYC ervoor zorgt dat we nog een mooi verhaal krijgen van een reis naar Roemenië vele jaren geleden.
Alex geeft dan weer een update over zijn nakende Sportpaleis shows en haalt herinneringen op over zijn mini tour met Internationale superster Eddie Izzard die deze week in België speelt. Tot slot kondigen Alex en Andries nog wat nieuwe gasten aan voor de volgende weken en blikken ze terug op de best bekeken episodes van het afgelopen jaar.
Kortom, niet al te veel structuur in deze 57ste episode, maar wel veel enthousiasme zoals we inmiddels van beide heren gewoon zijn.

lees meer

Episode #56

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #56
Bas Birker is misschien wel de beste comedy MC van de lage landen en in deze 56ste episode komt hij zijn nieuwe show ’40-40-40′ voorstellen waarbij hij zijn 40ste verjaardag zal vieren door deze éénmalig te spelen op 11 juni in de Bourla in Antwerpen.
Gedurende de 39 dagen ervoor zal hij – u raadt het al – 39 shows spelen die samen de nieuwe show zullen creëren. Dat op zich was al interessant genoeg, maar toch draaide deze episode helemaal anders uit en was Bas’ verleden als coffeeshop manager in Tilburg de aanzet tot een aantal waanzinnige verhalen uit de wereld van de soft drugs.

lees meer

Episode #55

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #55
Jan De Smet was jarenlang het gezicht van éen van Vlaanderen’s meest originele muziekgroepen ooit: De Nieuwe Snaar. Dat Jan zijn voorliefde voor absurde humor en muziek nooit verdwenen is, wordt duidelijk in deze hele fijne 55ste episode. Hij komt er o.a. zijn nieuwe theater show “Plaatjes uit de Kringwinkel” voorstellen waarin hij op een grappige manier een aantal foute en verborgen parels uit de vaderlandse muziekgeschiedenis terug bovenhaalt. Helden ontmoeten is fijn; het wordt echter nog beter als ze zo hard heersen als Jan De Smet.

lees meer

Episode #54

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #54
Het liefhebben van de waarheid; Zo omschrijft filosoof en gast van vandaag Maarten Boudry zijn stiel en vakgebied Filosofie.
Hij komt bij ons zijn nieuwe boek “Waarom de Wereld niet naar de Knoppen gaat” voorstellen dat sinds vorige week in de handel ligt. Maarten schuwt zelden de controverse en doet dat vandaag ook niet. Ongelijkheid, de Islamisering en het Klimaatdebat; Het passeert allemaal in deze bijna 3u durende 54ste episode van de #WTTAA

lees meer

Episode #53

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #53
Het zijn drukke tijden voor Xander De Rycke. Na zijn succesvolle #HHVB edities is Xander terug met zijn eigen zaal -en Talkshow ‘Vanavond Live’ die vanaf begin april op youtube te zien zal zijn. Reden genoeg dus voor een 3de keer #WTTAA al zijn we ditmaal ook iets dieper gaan graven naar het prille begin.

lees meer

Episode #52

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #52
Iedereen kent Gert Verhulst als de grote man achter tal van succesvolle TV-projecten. Vandaag praten we niet alleen over het geheim achter zijn succes, maar ook over angst voor de dood, de complexe tijd waarin we leven en of er wel degelijk buitenaards leven is. Dat alles in dik 70 minuten Welcome To The AA Episode #52.

lees meer

Episode #51

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #51
Steven Degryse aka Lectrr is één van Vlaanderen’s meest bekende politieke cartoonisten. Zijn cartoon over Charlie Hebdo na de aanslagen in Parijs ging zelfs de hele wereld rond. Vandaag zit ie in de #WTTAA en hebben we het in deze 2,5u durende episode over politiek, verzamelwoede én jawel duikboten.

lees meer

Episode #50

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #50
4 jaar na haar gouden debuut is #Slongs terug met een nieuwe plaat getiteld #GOEGAAN . Het album ligt sinds dit weekend in de rekken en op 8 maart -Niet toevallig op Internationale Vrouwendag- staat deze sterke dame in de Arenberg voor haar release concert.
We hebben het in deze aflevering over hip hop en reggae, maar over de politiek en haar sociaal engagement. Ze is vaak grappig, dan weer serieus, maar altijd positief.
Veel plezier met onze 50ste episode van de #WTTAA

lees meer

Episode #49

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #49
Weinig introductie nodig voor onze gast van vandaag; comedian, podcaster en TV-maker Lieven Scheire. Hij tourt momenteel in Vlaanderen en Nederland met zijn “Live in Nerdland: DNA” zaalshow en in deze aflevering komt hij Alex en Andries onderwijzen in de wereld van DNA, Artificiële intelligentie en Robots. Zoals steeds slaagt hij er als de beste in om ingewikkelde materie op een uitermate boeiende wijze te brengen. Veel plezier met Episode #49 van de #WTTAA.

lees meer

Call From The Underground episode 3

CFTU EPISODE #3
Op zondag 24 februari komt Iron Maiden boegbeeld en zanger Bruce Dickinson langs in de Antwerpse Arenbergschouwburg voor een spoken word optreden. Reden genoeg voor Maiden fans Andries en Alex om ‘De Morgen’ muziek journalist én metal encyclopedie Wim Wilri uit te nodigen. Verder hebben de jongens van Tangled Horns een uitstekende alternative rockplaat uit getiteld “Superglue for the Broken” die ze met veel gezelligheid komen voorstellen. Met andere woorden: een goedgevulde 3de episode uit de “Calling from the Underground” serie.

lees meer

Episode #48

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #48
Jelle Veyt is een avonturier die momenteel halverwege zit in zijn “7 Summits of Happiness” project waarbij hij op eigen kracht de 7 hoogste bergen van elk continent wil beklimmen. Zijn verhaal is inspirerend, zijn verwezenlijkingen nog eens te meer. Over fietsen door Tsjetsjenië, eenzaamheid in Kazachstan en lawines op de Mount Everest. Dat en nog veel meer in episode #48 van de #WTTAA .

lees meer

Episode #47

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #47
Lieven Van Gils is Vlaanderen’s meest bekende en soms ook meest gecontesteerde talkshow presentator. Als gezicht van zijn eigen praatprogramma ‘Van Gils & Gasten’ zijn de rollen vandaag omgekeerd. In een warm en eerlijk gesprek gaat het over de liefde voor de sport, het voorrecht om zijn eigen talkshow te hebben maar ook over het omgaan met kritiek.

lees meer

Episode #46

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #46
Comedian en TV-figuur Thomas Smith is niet alleen één van Vlaanderen’s Foute Vrienden, maar is vooral ook Alex zijn eerste comedy vriend en mentor. Hij komt vandaag zijn nieuwe zaal show ‘De jaren van verstand’ voorstellen die deze week in première gaat. Verder wordt er ook duchtig gepraat over ouder worden, de Brexit en een slecht karakter spelen op TV.

lees meer

Episode #45

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #45
Wie de #WTTAA regelmatig volgt weet dat zowel Alex als Andries grote filmliefhebbers zijn. Vandaag vormen “Glass”, het derde deel in de superhelden trilogie van M. Night Shyamalan en het geweldige en lichtjes controversiële “The Green Book” de basis voor episode #45 van de #WTTAA. Zoals steeds gingen beide heren verder dan louter wat reviewen en werd er weer duchtig afgeweken én aan introspectie gedaan zoals we dat inmiddels al 45 episodes gewend zijn.
PS: SPOILER ALERT in GLASS. Minder in The Green Book dus luisteren vanaf 52:52 voor 2de deel.

lees meer

Episode #44

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #44
Manou Kersting is acteur, schilder en ook de voormalige artistieke leider van de Kleinkunst afdeling aan Studio Herman Teirlinck. Bij het grote publiek is hij natuurlijk onsterfelijk geworden door zijn rollen in Matroesjka’s en Crimi Clowns. Verwacht je dan ook maar aan een hele hoop theater kennis, Matroesjka’s anekdotes en een paar goeie Jean-Claude Van Damme verhalen. Kortom, ’t Is van ’t perdje met Episode #44 van de #wttaa. Aanrader!

lees meer

Episode #43

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #43
Onze eerste vrouwelijke gast van 2019 is muzikante, theatermaakster en professionele duizendpoot Nele Van den Broeck. Met haar band Nele needs a Holiday timmert ze al een aantal jaren aan de weg, maar ook als theatermaakster heeft ze al heel wat op haar palmares in binnen – en buitenland. Verder is ze ook columniste voor De Standaard en was ze enkele jaren geleden te zien in het TV-programma Iedereen Beroemd.

Begin Februari gaat haar eerste musical in premiere bij de KVS in Brussel en hoe ze tot dat punt gekomen is komt ze eveneens vertellen in episode #43 van de #WTTAA .

lees meer

Episode #42

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #42
Onze eerste gast van het nieuwe jaar draait al heel wat jaren mee in de Vlaamse Comedy wereld en scoorde enkel jaren geleden een TV-Hit met het geweldige ‘Zonde van de Zendtijd’. Ondertussen maakt hij elke week de succesvolle Youtube show ‘Koterij.be’ over zijn make-it-yourself avonturen en vandaag komt hij zijn nieuwe comedyshow ‘Maker’ voorstellen die deze week in première gaat. Dat en nog veel meer onzin in episode #42 van de #WTTAA met Henk Rijckaert.

lees meer

Episode #41

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #41

In april van 2018 besloten Andries en Alex een wekelijkse podcast te starten met als enige richtlijn dat beide initialen in de naam moesten zitten. 8 maanden en 41 episodes later is de Welcome To The AA niet meer weg te denken uit het Vlaamse podcast landschap en daar zijn ze allebei erg blij om. Beide heren kijken terug op het afgelopen jaar en praten over de dingen die hen dit jaar zijn bijgebleven.

lees meer

Episode #40

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #40

Hij was de eerste naam op onze verlanglijst toen we deze podcast in april lanceerden en we zijn erg blij dat het eindelijk gelukt is. Niemand minder dan Geert Hoste is onze gast op de kerst episode van de WTTAA.
De man is dé pionier op vlak van eindejaarsconferences in dit land en heeft zowat elk record op zijn naam staan qua kijkcijfers en ticket sales. Ondanks zijn grote bekendheid doet hij niet al te veel interviews dus is het een grote eer om hem dik anderhalf uur bij ons te hebben en hem te horen praten over zijn vak.

lees meer

CFTU #2

CFTU – BEST OF 2018 – PSYCHONAUT

In de 2de aflevering van Calling from the Underground, praten Andries en Alex over hun favoriete gitaarplaten van 2018 en krijgen ze in het 2de deel van de episode het bezoek van het Mechelse Psychedelic Sludge trio Psychonaut. Ze komen hun uitstekende debuutplaat Unfold the God Man voorstellen en vertellen over hun muzikale en spirituele invloeden.

lees meer

Episode #39

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #39

Onze gast van vandaag is misschien wel de meest onderschatte comedian van dit land. Zijn live shows zijn vaak echte experiences en de man schittert vooral door zijn intelligente levensanalyses en absurde inzichten. Vandaag is hij ook open voor de mindere periodes in zijn leven en maakt hij op mooie wijze komaf met het Zwarte Pietendebat. Houd je dus vast om samen met Alex en Andries mee in het brein van deze heerser gezogen te worden en geniet van #WTTAA Episode 39 met Jeroen Leenders.

lees meer

Episode #38

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #38

Het DJ duo ‘Goe Vur In Den Otto’ is de laatste jaren niet meer weg te denken van de Vlaamse en Nederlandse Festivals. Met hun mix van rock, metal en de nodige humor zijn Johnny Jailbait (Jan Vermeerbergen) en Pete Da Bomber (PJ Symons) erin geslaagd om zowel Graspop, Laundry Day als Dranouter te spelen. Vandaag komen ze vertellen over het geheim van hun succes en vertelt Johnny Jailbait uitgebreid over die keer dat ie zat te kakken op het toilet van Drew Barrymore.
Alex en Andries willen uiteraard niet onderdoen en halen herinneringen boven van een bokspartijtje tussen Phil Anselmo en Andries in de AB. Dat en nog veel meer in episode #38 van de #WTTAA.

lees meer

Episode #37

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #37

Na 13 jaar en 4 platen houdt Diablo Blvd, de band van Alex en Andries ermee op met een laatste show op 10 december in de AB in Brussel. In deze episode worden ze vergezeld door andere bandleden Kris (drums), Jakke (bass)en Tim (guitar) en halen ze in het eerste gedeelte van de aflevering herinneringen op over het prille begin en de vele touravonturen met o.a. Ace frehley (Kiss), maar ook anekdotes over absurde media optredens en de “70000 Tons of Metal” cruise . In het tweede deel vertellen ze over het veranderende muzieklandschap en wordt er verrassend eerlijk verteld over de soms vreemde realiteit van in een band te zitten.

lees meer

Episode #36

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #36

Men zegt wel eens dat mensen rustiger worden met ouder worden, maar dat geldt absoluut niet voor onze gast van vandaag. Zanger Stijn Meuris is op zijn 53 nog steeds even gedreven en gepassioneerd als toen hij met Noordkaap net kwam kijken. Hij komt vandaag vertellen over zijn nieuwe Tirade eindejaarsconference en lost erg mooi nieuws over zijn muzikale toekomst. Maar beginnen doet ie meteen met zijn relaas over wat er op die bewuste dag in Diepenbeek, nu enkele weken geleden, precies gebeurd is.

lees meer

Episode #35

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #35

Dat de Belgische Hip Hop scene het tegenwoordig beter doet dan ooit is geen groot geheim en onze gast van vandaag is éen van de rijzende sterren van het moment`. Met een paar MTV en Red Bull nominaties in zijn achterzak vertelde #DvtchNORRIS enkele weken geleden over zijn prille beginjaren als rapper, zijn band met Coely en tot slot bezingt hij nog de lof voor zijn geboortestad Ekeren zoals we het zelf zelden gehoord hebben. ‘It’s a young man’s sport’

 

lees meer

Episode #34

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #34

Vandaag bezoek van één van onze beste vrienden en misschien wel de beste eindejaars conferencier die dit land ooit gekend heeft: Michael Van Peel.

Hij zit in volle voorbereiding van zijn alweer 10de conférence #vanpeeloverleeft2018 en komt alvast een voorsmaakje geven van wat we kunnen verwachten. Tot slot komt hij ook nog met exclusief nieuws over zijn eigen toekomstplannen waar we toch even van moesten slikken.

lees meer

Episode #33

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #33

Hoog bezoek afgelopen week op de #WTTAA zolder, want niemand minder dan Jacques Vermeire kwam langs om zijn nieuwe show van 7 tot 77 voor te stellen en uiteraard nog zoveel meer. Zet je schrap voor een verhaal van bijna 2u, mooi door hem zelf opgedeeld in hoofdstukken. Van het prille begin tot aan zijn grootste successen. De man van 1 miljard deelt het allemaal met ons in zijn eigen intelligente en charmante stijl en gaat daarbij ook de mindere periodes in zijn leven niet uit de weg. We zeggen het nogal vaak maar deze is echt een aanrader.

lees meer

Episode #32

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #32

Isabelle Dams is verantwoordelijk voor de comeback van Temptation Island en de lancering van het TV-fenomeen James Cooke. Als Netmanager van TV-zender Vijf is ze éen van de leading ladies van het Vlaamse TV-landschap en verantwoordelijk voor programma’s zoals o.a. Sex Tape en Gert Late Night. Ze begon haar carrière bij de legendarische Paul Jambers en bouwde buiten haar TV-werk ook nog een carrière uit als schrijfster van talloze boeken zoals “Het Tigra Meisje, Lijstjes maken en erotische boeken als Geil en Open en Bloot. Dat ze daarenboven ook geen blad voor de mond neemt draagt alleen maar bij tot een snelle en interessante 32ste episode van de #WTTAA!

lees meer

Episode #31

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #31

Men zegt wel eens dat de toekomst aan de jeugd is en als onze gaste van vandaag een voorbode is voor de toekomst van dit land, dan ziet het er nog niet zo slecht uit. Soe Nsuki is zonder twijfel éen van de beste nieuwe vrouwelijk comedy talenten in dit land en binnenkort presenteert ze ook haar eerste TV-programma. In deze episode komt ze niet alleen haar eerste zaalshow “SOETOPIA” voorstellen die op 7 december in première gaat in de Arenberg-Antwerpen, maar profileert ze zich bovendien als een uitermate intelligente en grappige gesprekspartner voor Alex en Andries. Topper!

lees meer

Episode #30

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #30

Ruben Block is niet alleen zanger/gitarist van België’s grootste rockband Triggerfinger die dit jaar hun 20ste verjaardag vieren maar is bovendien een man die stijl hoog in het vaandel draagt. Hij vertelt over de eerste stappen als muzikant en de lange en crazy ride tot aan hun grootste successen. Heb je altijd het verhaal achter ‘I follow rivers’ willen weten? #WTTAA episode 30 vertelt er je alles over.

lees meer

Episode #29

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #29

Comedian Jens Dendoncker geldt al enkele jaren als één van de meest talentvolle jonge comedians in dit land.  Sinds een jaar is hij ook presentator van het inmiddels voor een internationale Emmy genomineerde TV-programma ‘Hoe zal ik het zeggen’. Als centrale gast in episode #29 van de #wttaa vertelt hij over zijn comedy carrière, maar ook over zijn epilepsie en donkere periodes in zijn leven die hij via humor toch telkens kon overwinnen. Aanrader.

 

lees meer

Episode #28

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #28

In een nieuwe aflevering in de reeks van “dingen die Alex en Andries leuk vinden” worden ze vandaag bijgestaan door Striptekenaar Bart Vliegen ook bekend als So Far No Good. Bart is maker van het gelijknamige stripalbum en is inmiddels ook al 28 episodes de vaste huistekenaar van deze podcast. Er wordt gepraat over Bart’s grote invloed: Robert Crumb en de huidige staat van TV en comics.

In het 2de deel van de aflevering bespreken de 3 heren uitvoerig de Monthy Python & The Holy Grail film en in een chaotisch einde sluit Bart episode #28 af met een verrassende bekentenis.

lees meer

Episode #27

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #27

Jan Jaap van der Wal is al jaren een bekende naam in de Nederlandse Comedy & TV-wereld en woont sinds 2015 ook gedeeltelijk in Vlaanderen. Na enkel succesvolle tours doorheen ons land en TV passages in Café Corsari en #deslimstemens is hij nu presentator van het satirische programma #deidealewereld.

Vandaag zit ie ook in de #WTTAA en komt hij vertellen over zijn eerste weken als presentator van #DIW en lost hij voor ons nog een paar geweldig verhalen over #marcoborsato en die keer dat hij op tour was in Bosnië.

lees meer

Episode #26

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #26

Jarenlang was ze lid van één van de meest succesvolle muziekformaties die die land ooit gekend heeft. Inmiddels heeft ze zich toegelegd op het maken van kinderprogramma’s en kinderboeken en ook dat doet ze met enorm veel succes. In een heel mooi en open gesprek vertelt ze over haar niet altijd even makkelijke jeugd, haar waanzinnige tijd bij K3 en het leven erna. Veel plezier met de inspirerende episode #26 met niemand minder dan Kristel Verbeke.

lees meer

Episode #25

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #25

Onze gast van vandaag schreef met zijn vorige band The Seatsniffers vaderlandse rockabilly geschiedenis en is inmiddels nog steeds actief met zijn nieuwe band Walter Broes & The Mercenaries.
Walter neemt in deze episode geen blad voor de mond, maar spreekt wel erg doordacht en steeds met de vinger aan de pols. Het werd een boeiend gesprek over de geschiedenis van The Seatsniffers, de huidige staat van de Rockmuziek en het verslavende maar ook soms moeilijke leven als muzikant.

lees meer

Episode #24

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #24

Onze goede vriend Xander De Rycke houdt het binnenkort voor het 3de jaar op rij voor bekeken met zijn media eindejaarsconference #HHVB en komt daarom voor de 2de keer langs.
Hij stond erop dat deze episode de langste uit de reeks moest worden en dat is hem dan ook gelukt. Hannah Gadsby, Cinévox en Jurassic Park…dat en nog veel meer in net geen 2,5u Welcome To The AA.

lees meer

Episode #23

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #23

Vandaag een episode in teken van die andere passie van Alex en Andries: de Cinema.
Beide heren bekeken afgelopen weekend ‘The Meg’ en de nieuwe ‘Mission Impossible’ en besloten om van deze 2 films de basis te maken voor weer een aflevering vol eigen interesses.
Schrik dus niet dat het in deze episode langer over James Bond en scientology gaat dan over haaien en Ethan Hunt.
Tot slot beantwoorden ze ook nog wat luisteraars vragen waardoor het toch weer een afwisselend uurtje podcasten is geworden.

lees meer

Episode #22

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #22

Velen kennen Pepijn Lanen als Faberyayo van het uiterst succesvolle De Jeugd Van Tegenwoordig, maar vandaag zit hij als auteur samen met tekenaar Floor van het Nederend bij ons in de #WTTAA.
Ze komen er hun nieuwe interessante graphic novel “Hotel Dorado” voorstellen die niet zo lang geleden verschenen is.
Tot slot wordt er ook nog uitgebreid gepraat over boekrecensies, de Jeugd’s beeldende taal en hun gezamenlijke fascinatie voor Akira en Blade Runner. #Spoileralert

lees meer

Episode #21

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #21

Het Amerikaanse magazine Variety zette onze gasten van vandaag bij de 10 meest talentvolle regisseurs van het moment. Bij ons zijn ze inmiddels al onsterfelijk geworden door hun films, Image, Black en Patser en sinds enkele weken zitten ze in Hollywood om de 3de Bad Boys film met Will Smith te regisseren. We waren dan ook enorm vereerd dat ze net voor vertrek toch nog op bezoek zijn gekomen bij #WTTAA. Geniet van deze topaflevering met Adil el Arbi en Bilall Fallah.

lees meer

Episode #20

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #20

Onze gast van vandaag kan ongeveer alles! Acteur, Stand-up Comedian, DJ, Latin Salsa Lover Boy, quizmaster etc. Wat heeft deze man eigenlijk nog niet gedaan?
Ik ken hem in ieder geval al jaren en hij zit eindelijk op WTTAA.
Give it up for the one and only Adriaan van den Hoof.

lees meer

Episode #19

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #19

Ze vocht als eerste Belgische vrouw ooit in de meest prestigieuze MMA competitie ter wereld, de UFC en ze staat op de moment in de wereldrankings in de Top 5. Haar broer Ben kwam in episode 2 al aan bod en nu zijn ze samen bij ons te gast. Cindy komt vertellen over haar carrière, haar droom op een gevecht met UFC Featherweight Kampioene Cris Cyborg en beiden droppen een hoop Mixed Martial Arts knowledge n.a.v. het UFC 226 event van enkele weken geleden. Kortom, veel MMA plezier met onze gasten van vandaag: Cindy en Ben Dandois

lees meer

Episode #18

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #18

In de 18de episode van de WTTAA kijken Alex en Andries terug op hun optreden op de Graspop Metal Meeting en verklaren ze aan de hand van anekdotes hun gezamenlijke liefde voor Graspop. Tot slot vertelt Alex een ongelooflijk verhaal over die middag in London met Johnny Rotten van de Sex Pistols. RIP Markus Verbeeck (Zyklome A / Ear Damage / Eightball / The Agitators )

lees meer

Episode #17

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #17

Het Geslacht De Pauw maakte onze gaste van vandaag in 1 klap wereldberoemd in Vlaanderen. Ze geldt inmiddels al ettelijke jaren als éen van onze meeste gerespecteerde actrices en ze is bovendien ook nog eens uitermate grappig. Maak u klaar voor een episode aan een hoog tempo met de enige echte Maaike Cafmeyer.

lees meer

Episode #16

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #16

Historisch moment in deze episode met de allereerste vrouwelijk gast in de #WTTAA en niet zo maar éen; Ze presenteerde jarenlang het toonaangevende muziekprogramma #Duyster op Stubru en werd zo de stem van een generatie.
Graag uw aandacht voor de vrouw met de coolste naam op de planeet: Ayco Duyster

lees meer

Episode #15

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #15

Weinig introductie nodig voor de gast van vandaag. Deze levende legende is zonder twijfel de grootste komiek in de geschiedenis van dit land en is bovenal een uiterst fijne mens.
Heel veel plezier met deze 2u durende episode want niemand minder dan Urbanus was in the WTTAA house en dat hebben we geweten.

lees meer

Episode #14

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #14

Vandaag hebben we niemand minder dan Prof Dr. Guy T’Sjoen te gast.
Hij is diensthoofd van de afdeling Endocrinologie en stofwisselingsziekten aan de UZ Gent én leidt het Centrum voor seksuologie en gender. Velen kennen hem wellicht van het populaire TV-programma ‘Topdokters’ en hij is ook auteur van het boek ‘Onder de Gordel’.
Het Transgender thema is de laatste tijd actueler dan ooit en als specialist ter zake is Guy T’Sjoen de ideale persoon om meer uitleg te komen geven over dit complexe en boeiende onderwerp.

lees meer

Episode #13

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #13

Het was het jaar 1974 toen Tom Cruise 12 werd, de film ‘Young Frankenstein’ in de zalen kwam en onze gast van vandaag het levenslicht zag. Acteur Sven De Ridder komt vertellen over zijn nieuw theatergezelschap, de liefde voor nostalgie en een ongekende passie voor film.

lees meer

Episode #12

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #12

Weinigen onder ons groeien op met de beperkingen die comedian William Boeva vanaf zijn geboorte moest meedragen en nog minder overstijgen alle verwachtingen en schoppen het zo ver als deze grote meneer. Een inspiratie voor velen en vooral een uitstekende ambassadeur voor goed eten, gamen en all round chillen. Kortom, een top middag in top gezelschap.

lees meer

Episode #11

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #11

Onze eerste Nederlands gast is de enige echte Arie Koomen. Jarenlang beroemd in Nederland als 1 helft van het comedy duo Arie en Sylvester en nu ook bij ons in de #WTTAA.
Arie is niet alleen een uitstekende en succesvol comedian, maar daarenboven ook een enorme liefhebber van comic books en strip albums. Zijn verassende top 10 zorgde meteen voor de langste aflevering tot nu toe.

lees meer

Episode #10

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #10

Vandaag een beetje een culinaire aflevering waarin Hot Sauce aficionado en Metal Tourmanager Stijn Deschacht Alex en Andries onderwerpt aan een hele resem pepers en pikante sausen. Verwacht je aan een boeiende aflevering over de Mexicaanse eetcultuur waarin duidelijk wordt dat niet iedereen even goed bestand is tegen een middag Hot Sauce Testing. Melk en yoghurt zullen uw vriend zijn, A!

lees meer

Episode #9

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #10

‘The Days of our lives’ meets ‘Spinal Tap’. Zo omschrijven beide heren éen van de meest controversiële muziek documentaires ooit gemaakt: De beruchte ‘Some Kind Of Monster’ film over de grootste heavy metal band ter wereld: Metallica.
Of je nu fan bent van de muziek of niet; deze film is een absolute must-see voor iedereen die houdt van drama en over de top waanzin.
Verwacht je dus maar aan een dik uur trivia, eigen ervaringen en vooral 64 minuten kinderlijk enthousiasme!

lees meer

Episode #8

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #8

Omdat het stilaan tijd werd dat er eens een muzikant passeerde in de #WTTAA kregen we afgelopen week Jeroen Camerlynck aka Fleddy Melculy op bezoek. Dat de frontman van de snelst groeiende metalsensatie ooit in ons land, iets te vertellen had moge duidelijk zijn!

lees meer

Episode #7

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #7

Deze 7de episode van de ‘Welcome To The AA’ staat in het teken van de film ‘The Breakfast Club’ : een van de meest bekende coming-of-age-films uit de jaren 80.

Alex en Andries herbekeken hem recent en kwamen tot de conclusie dat de film nog weinig van zijn kracht verloren is.
Tot slot bespreken beide heren het gebrek aan nieuwe grote bands in de Metal scene en voorspellen ze de groepen die de volgende jaren de fakkel van de Iron Maidens en de Judas Priest’en van de wereld zullen moeten overnemen.

lees meer

Episode #6

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #6 met Tom Waes

In de 6de episode van de #WTTAA hebben we een fantastisch gesprek met een van de meest intense en geliefde TV figuren van de laatste jaren: Tom Waes!
Zet jezelf schrap voor een dik anderhalf uur anekdotes, humor en openhartigheid.
Vergeet alle inspirational quotes en luister gewoon naar de nieuwe Welcome to the AA!

lees meer

Episode #5

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #5 met Xander Derycke

In 2007 loodste Alex als coach een jonge Xander De Rycke naar de eerste plaats in de Comedy Casino Cup waarna een boeiende vriendschap ontstond tussen beide heren.
Meer dan 10 jaar én een eigen succesvolle comedy/podcast carriëre later is Xander te gast in de Welcome to the AA! Hij komt er vertellen over BV-beefs en zijn nieuwe show plannen en fileert als extra voor ons vakkundig al een paar TV-shows alsof het niets is.
Veel plezier ermee en geniet van de chemistry tussen Vader Alex en Zoon Xander.

lees meer

Episode #4

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #4 met Luk Wyns

Met Francois Backeljau, Eddy Stoefs en Ronny Tersago scoorde Alex’ persoonlijke held Luk Wyns de afgelopen jaren een zuivere hattrick op de Vlaamse televisie.
Geen wonder dus dat Luk éen van de eerste gasten was waaraan we dachten toen we deze podcast starten.
Van een overvloed aan anekdotes tot een ode aan zijn pas overleden collega en vriend Frank Aendenboom, je hoort het allemaal in deze nieuwe aflevering van Welcome to the AA!

lees meer

Episode #3

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #3 MMA met Ben Dandois

Mixed Martial Arts of afgekort MMA is op dit moment de snelst groeiende sport ter wereld en ook in België is dit fenomeen de laatste 10 jaar aan een opmars bezig. Vandaag hebben we niemand minder dan gewezen kampioen Ben Dandois op bezoek. Ben is een van de MMA pioniers in ons land en is eveneens coach en oprichter van éen van de top gyms in België: ‘Perfect Team’.
Hij komt er praten over de stand van MMA in België, zijn eigen carrière en zijn rol als coach van zijn zus Cindy die als eerste Belgische vrouw in de Ultimate Fighting Championship vocht. Zowel Alex als Andries zijn die hard MMA fans en konden hun geluk dan ook niet op.

lees meer

Episode #2

In deze aflevering leren we eerst en vooral dat Alex een hometrainer heeft gekocht. Om dit fietsen zonder doel draaglijker te maken bekeek hij nog maar eens de Led Zeppelin ‘Celebration Day’ concertfilm hetgeen resulteert in een ode aan deze legendarische band.
Ondertussen herinnert Andries zich zijn eerste bedenkelijke podiumervaringen en bespreken beide heren het nut van coverbands.

lees meer

Episode #1

Alex was amper 15 toen Marcel Vanthilt in 1987 zijn debuut bij MTV maakte en net zoals zoveel generatiegenoten werd ook Alex in die periode muzikaal gevormd door het fenomeen MTV. Doorheen de jaren zat Alex geregeld bij Marcel aan tafel in diverse TV programma’s dus werd het stilaan tijd om de rollen om te draaien.

In deze episode leren we dat beide heren niet enkel een voorliefde voor anarchie delen maar ook gemeenschappelijke eye openers hebben in de “Sapiens” en “Homo Deus” boeken van Yuval Noah Harari.

Verder vertelt Marcel ons wat ie zo hard mist op de radio, neemt hij ons terug naar enkele van zijn memorabele interviews in de MTV periode en is zijn oudste zoon meer fan van de stiltes tussen de songs op zijn nieuwe plaat CASHCASH dan van de songs zelf.

Kortom, Welcome to the AA!

lees meer